BAHAR ÇAĞLAR

KADINCA SAĞLIK
kadın ve sağlığa dair herşey

30 Temmuz 2013 Salı

GEBELİK ve YAZ

Yazın en sıcak günlerini yaşıyoruz .Hastalarımdan ve çevremden sürekli bu günler ilgili sorular alıyorum. İşte size yaz ve gebelikle ilgili bilgiler....

Yazın herkesin olduğu gibi hamilelerin daha çok suya ihtiyacı var.Günde 10 bardak su sizi rahat ettirecektir. Terleme ile kaybedilen ve artan vücut kütlesinin sıvı  ihtiyacını ayrıca soda içerek de destekleyebilirsiniz. Piyasada satılan ve içlerinde bol şeker bulunduran meyveli sodalar veya meyve suları yerine sodanın içine kendiniz limon sıkabilir veya evde az şekerli meyve suları hazırlayabilirsiniz. Ayrıca çay ve ıhlamur da ister sıcak ister içlerine buz atılarak içilebilir.

Yemek konusuna gelince , daha önce burada gebelik beslenmesi üzerine yazılar yazdım. Onlara ilaveten söylenebilecek en önemli şey ,meyveyi ve dondurmayı  bu aylarda çok abartmamak lazım . İçlerinde bol şeker bulunduruyorlar !!!.



Deniz ve havuz serbest. !!.Bol bol yüzebilirsiniz. Karnınızı direk güneş ışınlarına uzun süre tutmamak kaydıyla güneşlenmek de serbest. Yine de güneş lekeleri için yüksek koruma faktörlü krem  kullanmak lazım.Bebek ürünleri satan firmaların gebeler için hazırlanmış koruyucu kremlerini de deneyebilirisiniz.Ağda yaptırabilirsiniz.

Kıyafetler açısından ; ince açık renk ,pamuklu kumaşlar uygun. Terlikler ve açık ayakkabılar çok rahat bu dönemde. Tamamen düz ayakkabılar yerine hafif dolgu tapuklular daha uygun olur.

Yazın belası mantar hastalığı !! Genital bölgedeki kaşıntılar için rahatlıkla, ilk 3 ay dışındaki gebeler doktorlarına danışarak krem ve fitil kullanabilirler. Problem olmaz. 

Herkese keyifli günler...







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...