BAHAR ÇAĞLAR

KADINCA SAĞLIK
kadın ve sağlığa dair herşey

14 Ağustos 2013 Çarşamba

DOKTORA ŞİDDETE SON !!!

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği 'nin basın açıklamasına yer veriyorum.

BASIN DUYURUSU

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesi’nde doğum yaptıktan sonra yaşamını yitiren 22 yaşındaki hastanın yakınları tarafından saldırıya uğrayarak dövülen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Soner Pul, yoğun bakımda tutulmaktadır ve hayati tehlikesi bulunmaktadır.
Hiç bir hekim , bir hastasının hayatını kaybetmesini istemez. Bizler de insanız, hayatını kaybeden genç bir anne yalnızca ailesinin değil hekimlerin de yüreğini yakmaktadır. Ancak mesleğimizi yaparken ne yazık ki bu tip komplikasyonlar her zaman görülmektedir. Riskler ne kadar azaltılırsa azaltılsın en gelişmiş ülkelerde bile anne ve bebek ölümlerini sıfıra indirmek mümkün değildir.
Artık hekimlere saldırmak, dövmek, öldürmek gibi talihiz olayları çok sık yaşamaya başladık. Ülkenin bir ucunda oradaki vatandaşlarımıza hizmet için gönderilen hekim ne yazık ki kendisini bu göreve gönderenler tarafından korunamamıştır.
Tüm bunlar sağlıkta dönüşüm politikaları ile hekimi değersizleştirme sürecinin bir sonucudur. Meslektaşımıza geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz. Bu olayı yapanları lanetliyoruz. Yetkilileri, bu çirkin olayı yapanları bulmaya ve gereken cezaları almalarını sağlamaya davet ediyoruz.
TJOD Yönetim Kurulu adına Prof. Dr.S.Cansun Demir
TJOD YK Başkanı
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...