BAHAR ÇAĞLAR

KADINCA SAĞLIK
kadın ve sağlığa dair herşey

3 Ocak 2012 Salı

GEBELİK ŞEKERİ OLANLAR İÇİN ÖRNEK DİYET

Gebelikte şeker hastalığı tanısı alan hamilelerin beslenme şekline dikkat etmeleri gerekir.Açlık ve tokluk kan şekeri takibi yapmaları önemlidir. Aşağıda 'gebelik şekeri' olan hastaların uygulayabileceği örnek bir diyet programı yazıyorum :

KAHVALTI;
ST 08.00
1 bardak süt
2 dilim beyaz peynir veya lor peyniri
bol yeşillik,salatalık
2 dilim tam tahıllı ekmek
haftada 3-4 kez 1 yumurta

ARA ÖĞÜN
ST 10.30    1 tane meyve (1 küçük elma.1 portakal,1o tane çilek olabilir ) ,15 fındık veya 15 tane badem

ÖĞLE;
st 12-12.30
1 kase çorba
1 porsiyon ızgara köfte, veya tavuk şiş veya 1 orta boy balık veya 1 tabak sebzeli etli yemek veya 4-5 dilim beyaz peynir
bol salata
2 dilim kepek veya çavdar ekmek

ARA ÖĞÜN
ST 15.30 -16.00 1  bardak süt veya yoğurt veya ayran ,yanında 4 grissini veya 2 dilim kepek arası kaşarlı tost

AKŞAM;

ST 19.00
1 kase çorba
8-10 kaşık kıymalı veya etli sebze yemeği,2-3  köfte veya tavuk veya 2 dilim peynir
1 kase yoğurt
2 dilim ekmek

ARA ÖĞÜN
ST 21.00  2 porsiyon meyve (1 küçük muz ve 1 mandalina olabilir) yanında 1 avuç fındık veya ceviz.

Kan şeker takipleriniz ve bebeğinizin büyümesi normal gidiyorsa, bu diyete haftada 1 gün sütlü tatlı 2 günde bir, ara öğünde kek ve süt eklenebilir. Yine haftada bir börek , makarna, pilav , etli sebze yerine baklagil yemeği önerilebilir. Gebelik şekeri takibi mutlaka doktor kontrolünde yapılması gereken önemli bir durumdur.

3 yorum:

  1. Oncelikle bilgi için teşekkür ederim. Bugün 27.haftamiza girdik geçen hafta yapılan şeker testinde gebeliğe bağlı diyabet çıktı yurt dışındayım Dr parmak ucu makinası verdi 1 ay takip yapılacak dedi. Diyet çocuğun kilo alımını engeller mu? Birde dr'um diyabet hastalarının çocukları kilolu doğuyor dedi moralimi ister istemez çok bozdum doğum sonrası ve ileri ki evrelerde hastalık kendini yeniler mi?

    YanıtlaSil
  2. Oncelikle bilgi için teşekkür ederim. Bugün 27.haftamiza girdik geçen hafta yapılan şeker testinde gebeliğe bağlı diyabet çıktı yurt dışındayım Dr parmak ucu makinası verdi 1 ay takip yapılacak dedi. Diyet çocuğun kilo alımını engeller mu? Birde dr'um diyabet hastalarının çocukları kilolu doğuyor dedi moralimi ister istemez çok bozdum doğum sonrası ve ileri ki evrelerde hastalık kendini yeniler mi?

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Bahar hanım, ben 92 kilo hamile kaldım maalesef hiç beklemediğim bir anda, çok moralim bozuk ve bel fıtığım var, bebeğime zarar vermeden hamileliğimin ilk 3 ayında kilo vermek istiyorum, bana yardımcı olabilirmisiniz, bir diyet listesi önerebilirmisiniz, şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...