BAHAR ÇAĞLAR

KADINCA SAĞLIK
kadın ve sağlığa dair herşey

22 Şubat 2012 Çarşamba

GENİTAL UÇUKLAR


.
Genital bölgede çıkan uçuklar (aftlar) HSV virüsü denilen bir virüsün etkileridir.HSv nin 2 tipi bulunur.Tip 1 HSV daha çok ağız ve dudak bölgelerinde uçuklara sebep olurken,HSV tip 2 genital bölgeyi tutar.Ağrılı,içleri sıvı dolu küçük lezyonlar şeklindedir Aşağıda resmini görmektesiniz.

Herpes virüsü çoğunlukla cinsel yolla bulaşır.Partnerinizde aktif uçuk lezyonu varsa ilişkiye girmemeniz önerilir. Bazen taşıyıcılık olabilir, o zaman eşler birbirinden bu virüsü hiç haberleri olmadan alabilirler.

 Uçuklara genel jinekolojik muayene esnasında çok rahat tanı konabilir.Ağrılı etrafı şiş,kızarık olabilen içleri sıvı dolu lezyonlardır.Tanıda emin olunamazsa kan testi yapılabilir.Tedavide virüs tedavisinde kullanılabilen krem ve haplar vardır. İyileşme süreci 1 haftaya kadar uzayabilir. Bölgenın temiz tutulması önemli.Bağışıklık sistemini arttırıcı ilaçlar kullanılabilir.

Gebelikte aktif genital uçuğu olanlar için normal doğum önerilmiyor.Doğum kanalından geçerken bebeğe geçip,sıkıntılı durumlar yaratabilir.

Virüs sinir köklerine yerleşip,taşıyıcılığa ve zaman zaman aktif hale geçebilir.Prezervatif  kullanmak bu virüsü kapmada koruyuculuk sağlayabilir.

1 yorum:

  1. Sayfanız önemli ve pek çok yararlı bilgiyi barındırıyor Bahar Hanım.
    Henüz yeni olduğu için ufak bir bildilendirme yapmak istedim.
    Yazılarınızdaki etiket sayısını artırmanız ziyaretçi akışını etkileyecektir.Mesela bu yazıya genital, uçuk, herpes, HSV kelimelerini etiketlerseniz arama motorlarından sayfanıza daha rahat ulaşılır.
    İyi bloglamalar dilerim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...